English (United States) Srpski (Srbija)
Morena inženjering d.o.o
  Bul. Nikole Tesle 17/lokal 3, 18000 Niš
  tel. 018/513-668, 526-652
  office@morenaict.com
  www.morenaict.com
  www.morena.co.rs
Trenutna pozicija:   Početna
Register   |  Prijava

Morena inženjering d.o.o.

Minimize

Morena inženjering postoji od 1992. godine. Firma se bavi projektovanjem, razvojem i implementacijom informacionih sistema. Nudimo integrisana rešenja: računari, računarske mreže, programi - od projektovanja do realizacije - po sistemu "ključ u ruke". Iza nas je duga poslovna tradicija i uspešna saradnja sa preko 100 preduzeća u zemlji i inostranstvu, ispred nas kontinuitet savladavanja i primene novih informacionih tehnologija.

Bogato iskustvo stečeno direktnim kontaktom sa korisnicima informacionih sistema i razvoj programa prilagođenih upravo njihovim potrebama dovelo nas je na lidersku poziciju kada su u pitanju usko specijalizovani sistemi za tri delatnosti: saobraćaj, hoteljerstvo i proizvodnja smrznute hrane.

Zadovoljni korisnici u zemlji i inostranstvu naša su najbolja reklama. Morena inženjering neguje visok poslovni moral – uprkos teškim vremenima koja su se smenjivala u proteklim godina poslovanja preduzeća, Morena je uvek na vreme izmirivala sve svoje obaveze prema poslovnim partnerima, državi i radnicima.

Računare možete kupiti na svakom ćošku. Naša misija je da ih učinimo korisnim.


Novosti

Minimize
POPDV u Moreninom knjigovodstvenom softveru (3. septembar 2018)

Poštovani korisnici Moreninog knjigovodstvenog softvera,

U skladu sa aktuelnim izmenama obračunavanja i izveštavanja o obračunu PDV, pripremili smo procedure u knjigovodstvenom softveru za automatizovanje kreiranja i pregleda novih obrazaca.
Nova funkcionalnost u softveru omogućava knjigovođama da na osnovu evidentirane ulazne i izlazne dokumentacije (ulazne i izlazne fakture, pazari, otkupni listovi...) dobiju pregled obračunatih iznosa po propisanim pozicijama obrazaca POPDV i PPPDV. Dozvoljeno je ažuriranje (izmena, dopuna, brisanje) automatski generisanih iznosa. POPDV obrazac možete štampati radi lakšeg pregleda i kontrole. Na osnovu proverenog i ažuriranog izveštaja za određeni poreski period, knjigovođa jednostavnim izborom opcije iz programa može kreirati XML fajl za elektronsku dostavu izveštaja i obračuna na portal PU.
Overavanjem obrasca „zaključavate“ ga i sprečavate mogućnost slučajnog ili namernog menjanja podataka koji su već predati Poreskoj Upravi. Spisak kreiranih obrazaca vam je u svakom trenutku na raspolaganju za pregled i pojedinačnu štampu.
Nova funkcionalnost dostupna je korisnicima pojedinačnih i agencijskih verzija Moreninog knjigovodstvenog softvera
 
Novi Pravilnik o evidenciji prometa robe - novi Obrazac KEP (4. januar 2016)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija doneo je Pravilnik o evidenciji prometa, koji je objavljen u Sl. glasniku RS broj 99/15, od 2. decembra 2015. godine, s tim da se primenjuje od 1. januara 2016. godine. Danom početka primene novog pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o evidenciji prometa robe i usluga (KEPU), koji datira još iz 1996. godine. U skladu sa novim pravilnikom Morena je u svoje knjigovodstvene programe za dvojno i prosto knjigovodstvo implementirala novi KEP obrazac. KEP obrazac će biti instaliran korisnicima softvera na zahtev.

 
Cassius - IP zaštita (12. novembar 2013)

5. novembra Morena je Zavodu za intelektualnu svojinu podnela ZAHTEV ZA PRIZNANJE PATENTA:"Primena mobilnog robota za održavanje površina obeleženih sportskih terena". Time je naš Cassius pravno rođen.

 

 
Obavezni elektronski sertifikati (6. novembar 2013)

Od 1. januara 2014. godine, elektronska predaja obrazaca Poreskoj Upravi postaje obavezna za sva pravna lica.

Pristup elektronskim servisima Poreske uprave vrši se pomoću kvalifikovanog elektronskog sertifikata sa čipom (Smart Card), izdatim od strane jednog od sertifikovanih tela u Republici Srbiji:

-          RPK Niš ;
-          PKS  ;
-          MUP ;
-          PTT ;
-          Halcom

Ukoliko niste do sada nabavili elektronski sertifikat, preporučujemo da to uradite što pre.

 

 
"Enjoy Tennis" (25. oktobar 2013)

Jedan od projekata koji se ovih meseci „kuva“ u Moreni je društvena mreža Enjoy Tennis, ili kako je na srpskom jeziku zovemo Tenis na klik. Namenjena je strastvenim igračima amaterskog tenisa, sa idejom da u par klikova pronađu najbliži teniski klub sa slobodnim terenima u svojoj okolini, kao i igrače koji su tog trenutka spremni za igru.

Najveći problem tenisera rekreativaca je pronalaženje partnera za igru baš u trenutku kada nađu koji slobodan sat između svojih regularnih poslova i dnevnih obaveza. Mnogo lepše rešenje od skupih mašina za izbacivanje teniskih loptica, je pronaći pravog (živog) partnera koji deli istu strast!

Tenis na klik omogućava potpuno besplatnu registraciju i formiranje profila igrača. Na osnovu informacija iz profila, igrači mogu da ostvaruju partnerstvo i zakazuju mečeve među sobom. Svaki igrač može da postavi ponudu (termine kada je dostupan za igru i svoju lokaciju), tako da ostali igrači mogu da ga kontaktiraju.

Svaki igrač takođe može da kreira turnir, unese mesto i vreme održavanja i pozove druge igrače da budu učesnici. Turniri nude detaljnu statistiku odigranih i predstojećih mečevima, rang listu i mogućnost komentarisanja mečeva odmah na licu mesta.

Menadžerima teniskih klubova Tenis na klik nudi potpuno besplatno kreiranje profila kluba i terena u okviru njega. Na taj način oni dobijaju veliki broj novih članova kojima odgovara lokacija kluba i sve navedene usluge koje klub pruža.

Bacite pogled na trenutne aktuelne turnire u Nišu i žustru diskusiju koja se vodi posle svakog odriganog meča na enjoytennis.net.
 detaljnije...
Tražimo programere i sistem administratore (2. avgust 2011)

 Tražite posao? Mi tražimo mlade, perspektivne i komunikativne ljude za poslove:

1. projektovanje i programiranje na .Net platformi (C#)

2. projektovanje i programiranje na Java/Android platformi

3. administracija informacionih sistema - Microsoft

4. administracija informacionih sistema - Linux

Prednost:

+ programersko iskustvo

+ orjentisanost ka novim tehnologijama i spremnost za učenje

+ interesovanje za mobilne tehnologije i Cloud computing

Ako mislite da ste dovoljno dobri da radite sa najboljima, javite nam se!

Prijavu i biografiju dostaviti isključivo na e-mail adresu posao@morenaict.com sa naslovom "Tražim posao"

 
Novi poslovni prostor! (26. jul 2011)

Poštovani partneri!

Od 25.7.2011 nova adresa Morene je Bul. Nikole Tesle br. 17 / lokal 3. Za one koji poznaju Niš nalazimo se u neposrednoj blizini Elektronskog fakulteta, u naselju Stevan Sinđelić.

Zbog prelaska na drugu centralu, delimično su izmenjeni brojevi telefona:

+381 18 513668,

+381 18 526652 i

+381 18 526653